Vakanties 2024

Ensor in Oostende

31 mei - 4 juni 2024

Hostel De Ploate - Oostende

Over de vakantie

Voor deze vakantie slaan Horizont vzw en Avansa Limburg de handen in mekaar.

Wie Oostende zegt, zegt James Ensor…en wie James Ensor zegt, zegt Oostende.

In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed. Het Ensorjaar brengt een eerbetoon aan de Belgische grootmeester – vernieuwer, gamechanger, inspirator en …complexe persoonlijkheid. Tijdens “Ensor 2024” zal de stad Oostende negen maanden lang de kunstenaar James Ensor in de kijker zetten.

Uiteraard kan een bezoek aan het James Ensorhuis deze vakantie niet ontbreken. Hier en werkte James Ensor tot aan zijn dood in 1949. Je wekt Ensors schilderijen tot leven, snuistert in zijn interieurspullen en carnavalsmaskers, neust in zijn brieven en foto’s en daarna mag je piepen in zijn authentieke woon- en werkplek. Of thuiskomen bij Ensor.

Om niet enkel tussen de muren van (twee bijzonder straffe) musea de nauwe band tussen James Ensor en Oostende te ontdekken, is er ook een interactieve wandel-app die vertrekt aan Het James Ensorhuis en je langsheen de favoriete plekken van de kunstenaar in de stad voert.

Daarnaast plannen we ook een bezoek aan MuZee, de enige plek in de wereld die scherpstelt op moderne en hedendaagse kunst in België, van 1880 tot vandaag. Het Stadsmuseum leidt je vervolgens door het boeiende levensverhaal van Oostende en werpt ook een blik op de toekomst. Maar ook gaan we luisteren, fluisteren, genieten van de rust en verbaasd staan over de indrukwekkende architectuur van het Fort Napoleon.

Al deze geschiedenis en cultuur combineren we met hier en daar een ontspannen terrasje, een lekker ijsje en een wandeling op blote voeten door het water.

We verblijven in Hostel De Ploate, gelegen in het hartje van Oostende.

Je slaapt op een comfortabele tweepersoonskamer met eigen badkamer. Lakens zijn aanwezig, handdoeken moet je zelf meebrengen. Single slapen is mogelijk mits betaling van een supplement en op basis van beschikbaarheid. ’s Morgens en ’s avonds eten we in de Hostel. Voor de lunch zorg je zelf.

De hostel heeft ook een bar, waar we de dag gezellig samen, met een lekker drankje, kunnen afsluiten.

Adem de zeelucht in die James Ensor inspireerde, doorkruis de stad in zijn voetsporen en – vooral – treed binnen in zijn boeiende wereld!

Praktisch

Voorwaarden

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18  jaar). Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Prijs per persoon

€ 105 (gedeelde kamer)
€ 160 (single kamer, beperkte beschikbaarheid)

Inbegrepen

  • Vervoer heen en terug met de trein (vertrek en aankomst Kiss & Ride station Hasselt),
    ter plekke gebruiken we de kusttram;
  • Verblijf in Hostel De Ploate, inclusief lakens;
  • Eten: verblijf in halfpension; middageten moet zelf worden voorzien op eigen kosten;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen.

Vereiste conditie – twee stappers

Dit is een actieve vakantie.

Het is een goed gevulde reis met een druk programma. We trekken er een hele dag samen op uit, bezoeken musea en doorkruisen te voet de stad. Je kan goed wandelen en trappen maken.

Je staat zelf in voor je persoonlijke verzorging en beheert en neemt zelfstandig eventuele medicatie. Onze vakanties zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Locatie

Hostel De Ploate
Langestraat 72
8400 Oostende

Aantal

Deze vakantie is voor 16 personen: 14 deelnemers (zowel deelnemers van Avansa als van Horizont vzw) en 2 vakantiemakers.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling, Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven