Vakanties 2024

Actief Ahrdal

10 - 14 juni 2024

Zur Schöne Aussicht - Harscheid

Over de vakantie

Tijdens deze vakantie trekken we naar Harscheid, een plaats in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Het is een veelzijdige omgeving van heuvels, bossen, weilanden, wijnbergen en rivier de Ahr. Hier kun je prachtige wandelingen maken. Op de steile terrassen rotshellingen groeien druiven, waarvan de beste rode wijnen in Duitsland worden gemaakt.

De vakantiewoning heeft zijn naam “Zur Schöne Aussicht” niet gestolen. Het is gelegen in de prachtige Eifelregio met uitzicht over het Ahrdal. Het verblijf telt acht slaapkamers met elk een eigen badkamer (wastafel, toilet en douche). Je slaapt met twee personen op één kamer (twee enkele bedden). Single slapen is op deze vakantie niet mogelijk. Lakens en handdoeken moet je zelf meenemen. Tijdens deze vakantie maken we samen het eten klaar.

In de woonkamer kan je gezellig nakeuvelen of tv kijken. Vanaf het mooie terras geniet je van de prachtige vergezichten of smul je van een lekkere barbecue. Na een lange, avontuurlijke dag kom je heerlijk tot rust in de sauna achter het huis.

Dit is een actieve vakantie, waar we al wandelend de verborgen pareltjes in de omgeving rond Harscheid ontdekken. Er zijn tal van mooie wandelingen mogelijk die je meevoeren langs de Ahr, het Ahrdal, natuurparken, wijnranken, historische herkenningspunten en prachtige uitkijkpunten.

In het dorpje Altenahr wandel je door smalle straatjes met pittoreske vakwerkhuizen waar je je  even in een andere tijd waant. Je kan hier ook Burg Are bezoeken. Een prachtige burcht ruïne, waar je na een korte pittige klim van een overweldigend uitzicht kan genieten. Of bezoeken jullie liever de Dokumentationsstätte Regierungsbunker? De meest geheime bunker uit de geschiedenis van Duitsland die nu ingericht is als museum.

In de Eifelregio is er nog veel meer te beleven, naast wandelen is het wijnproeven één van de meest populaire activiteiten in deze regio. Maar ook rodelen is een typische activiteit die wel eens op de planning zou kunnen staan.

We maken uiteraard ook tijd voor een terrasje! Ten slotte kan een daguitstap naar Bonn of Cochem ook op de planning staan.

Ben je op zoek naar een actieve, avontuurlijke vakantie? Dan is deze zeker iets voor jou!

Praktisch

Voorwaarden

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18  jaar). Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Prijs per persoon

€ 240 (gedeelde kamer, single slapen niet mogelijk)

Inbegrepen

  • Vervoer heen en terug met minibusjes (vertrek en aankomst Kiss & Ride station Hasselt);
  • Verblijf in Zur Schöne Aussicht Harscheid, bedlinnen en handdoeken moet je zelf meenemen;
  • Eten: we maken zelf ons eten klaar;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen;
  • Repatriëringsverzekering.

Vereiste conditie – 2 stappers

Dit is een actieve vakantie. We voorzien een goed gevuld programma.

Je kan het fysiek aan om een hele dag op uitstap te gaan en een stevige wandeling in de natuur, met hier een daar een grillig pad of een pittige klim is voor jou ook geen probleem. Onze vakanties zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Je staat zelf in voor je persoonlijke verzorging en beheert en neemt zelfstandig eventuele medicatie.

Locatie

Zur Schöne Aussicht Harscheid
Mittelstraße 27
53520 Harscheid
Duitsland

Aantal

Deze vakantie is voor 16 personen: 12 deelnemers en 4 vakantiemakers.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling, Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven