Vakanties 2023

Nostalgisch Nederland

12 - 16 juni 2023

Het Landhuis - Schokland (Nederland)

Over de vakantie

Voor deze vakantie verblijven we op Recreatiebedrijf Gastvrij Schokland.

Dit verblijf ligt op het erf van een voormalige boerderij, in het zuiden van de Noordoostpolder. Grenzend aan het voormalig Zuiderzee-eiland Schokland. Je verblijft er tussen de uitgestrekte landbouwgebieden met hier en daar een boerderij. Je kan er ten volle genieten van rust, ruimte en natuur terwijl je grote roofvogels ziet zoeken naar hun prooi of de zon boven de akkers ziet ondergaan…

Er zijn op het domein 2 vakantiehuizen, wij verblijven in ‘Het Landhuis’.  In dit moderne vakantiehuis zijn 10 slaapkamers aanwezig. Iedere kamer is voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet. Lakens zijn aanwezig, handdoeken moet je zelf meebrengen. Single slapen is mogelijk mits supplement en op basis van beschikbaarheid.

In de gezellige woonkamer kan je een praatje slaan, tv kijken of tot rust komen. In de ruime keuken maken we samen het eten klaar. Op ons eigen terras bevinden we ons meteen in een oase van rust en ruimte.

Schokland werd in 1995 erkend als werelderfgoed door UNESCO. Er valt dus veel te ontdekken!

Er woonden al mensen in Schokland in de prehistorie. Het moerassig veengebied ging over naar een schiereiland en werd zover door de zee opgeslokt dat het uiteindelijk een eiland werd. In 1859 verliezen de eilanders de strijd tegen het water voorgoed… De regering besluit dat de bewoners het eiland moeten verlaten. Maar Schokland blijft bestaan en wordt in 1942 met de inpoldering van de Noordoostpolder, een eiland op het droge.

Naast het ontdekken van de archeologische bodemschatten en te leren over de strijd die de Schoklanders leverden tegen het water, zullen we ook genieten van de prachtige natuur die Scholkand te bieden heeft. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling in het natuurgebied op de Oostvaardersplassen.

Daarnaast zal er ook zeker een bezoek aan Giethoorn op de planning staan, ook wel “het Venetië van Nederland” genoemd, op een bootje tussen ambachtelijke strooien huisjes varen of een wandeling maken tussen de mooie bloemengewassen van Flevoland.

Ook het nabijgelegen, voormalige eiland Urk is zeker een bezoekje waard. In dit authentieke vissersplaatsje wandel je door eeuwenoude steegjes ‘ginkies’ en kun je genieten van een lekker visje in de gezellige haven. Meer geïnteresseerd in het scheepvaartverleden van Nederland? Dan moet je een bezoek brengen aan Batavialand.

Kortom, we zullen tijd te kort hebben om tijdens deze vakantie de cultuur,  geschiedenis en natuur van Schokland te kunnen ontdekken!

Praktisch

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18 jaar).
Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Periode

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 juni 2023

Prijs per persoon

285 euro (gedeelde kamer)
335 euro (single kamer)

Inbegrepen

  • Vervoer met minibusjes;
  • Verblijf in het Landhuis Schokland, inclusief lakens, handdoeken moet je zelf mee brengen;
  • Eten: we maken samen zelf ons eten klaar;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen;
  • Repatriëringsverzekering.

Vereiste conditie

Dit is een rustige vakantie, waarbij we dagelijks één of meerdere uitstappen doen.

Je moet goed zelfstandig kunnen stappen (een uurtje is geen probleem) om deel te kunnen nemen aan deze vakantie en de uitstappen. Onze vakanties zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Je staat zelf in voor je persoonlijke verzorging en beheert en neemt zelfstandig eventuele medicatie.

Formule

Op deze vakantie maken jullie, samen met de vakantiemakers, zelf het eten klaar.

Locatie

Landhuis Schokland
Oud Emmeloorderweg 14
8308 PK Nagele
Nederland

Aantal

Deze vakantie is voor 16 personen: 12 deelnemers en 4 vakantiemakers.

Vervoer

Vertrek en aankomst op de “Kiss and Ride zone” aan het station van Hasselt. We verplaatsen ons met 2 minibusjes.

Andere

Lakens zijn aanwezig, handdoeken moet je zelf meenemen.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling, … Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven