Vakanties 2024

Beleef de Waddenzee

15 - 22 juli 2024

De Stelpshoeve - Holwerd (Nederland)

Over de vakantie

Tijdens deze vakantie verblijven we in de groepsaccommodatie De Stelpshoeve, een originele stolpboerderij aan de rand van het rustieke Friese dorp Holwerd.

Het dorp Holwerd, gelegen in de in de Nederlandse provincie Friesland, kenmerkt zich door de vele vissershuisjes en kleine steegjes gelegen in het schitterende waddengebied te midden van veel natuurschoon en rust. Het dorp geniet vooral bekendheid vanwege haar vertrekpunt van de veerboot naar Ameland en de plek van waaruit vele wadlooptochten starten.

De vakantiewoning “De Stelpshoeve” is een voormalig hotel dat omgevormd is tot vakantieboerderij. Het ligt vrijwel direct aan de Waddenzee en straalt vooral rust uit.

De slaapkamers zijn allemaal voorzien van een eigen badkamer met wastafel, toilet en douche. Je slaapt met twee personen op één kamer. Single slapen is mogelijk mits betaling van een supplement en op basis van beschikbaarheid. Lakens zijn aanwezig, handdoeken moet je zelf meenemen.

Er is een praktische ruime keuken in het verblijf, waar jullie samen met de vakantiemakers het eten klaarmaken. Dankzij het horeca spoelmachine is de afwas in een mum van tijd klaar. Op de begane grond is er een grote recreatiezaal met eigen bar en diverse zithoekjes. Speel een potje darts of tafelvoetbal, of keuvel gezellig na in de woonkamer. Buiten is er een grote speelweide met picknickbanken.

Tijdens deze vakantie verkennen we de omgeving van de Waddenzee. We trekken erop uit en genieten van de prachtige landschappen en unieke natuurgebieden. Wadlopen is een ervaring die hier zeker niet mag ontbreken! We wandelen over de bodem van de zee en ontdekken waarom de Waddenzee precies UNESCO Werelderfgoed is. Vanuit vogelkijkhut ‘Kees Weverswadpost’ observeren we de vogels die in de Holwerterpolder foerageren.

Verder kunnen we proeven van de rijke cultuurhistorie die onder meer getoond wordt in de talrijke musea in het gebied. Het bruisende centrum van Dokkum, één van de beroemde Elfsteden, is ook een aanrader om te bezoeken. In een schitterende historische ambiance tref je er tal van mooie, leuke en verrassende winkels, gezellige terrasjes en sfeervolle restaurants.

Met de veerboot steken we de Waddenzee over naar het Waddeneiland Ameland: zandduinen, strand en drassig natuurgebied. Het is een eiland voor cultuurliefhebbers en sportievelingen.

Kortom, er is zoveel te beleven aan de Waddenzee en er is voor elk wat wils!

Praktisch

Voorwaarden

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18  jaar). Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Prijs per persoon

€ 275 (gedeelde kamer)
€ 325 (single kamer, beperkte beschikbaarheid)

Inbegrepen

  • Vervoer heen en terug met minibusjes (vertrek en aankomst Kiss & Ride station Hasselt);
  • Verblijf in De Stelpshoeve, inclusief lakens;
  • Eten: we maken zelf ons eten klaar;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen;
  • Repatriëringsverzekering.

Vereiste conditie – 1 stapper

Dit is een rustige vakantie. Er zijn dagelijks verschillende groepsactiviteiten. Een hele dag op uitstap gaan, is voor jou geen probleem. Je kan goed stappen en trappen maken.

Je staat zelf in voor je persoonlijke verzorging en beheert en neemt zelfstandig eventuele medicatie. Onze vakanties zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Locatie

De Stelpshoeve
Stelpspad 10
9151 JB Holwerd
Nederland

Aantal

Deze vakantie is voor 16 personen: 12 deelnemers en 4 vakantiemakers.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling, … Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven