Vakanties 2021

Ongezien Voeren

13 - 17 september 2021

De Molenhoeve - 's Gravenvoeren

Over de vakantie

De Voerstreek behoort landschappelijk gezien tot het allermooiste dat Vlaanderen te bieden heeft en wordt ook wel gezien als het groene hart tussen Hasselt, Luik, Maastricht en Aken.

Bovendien heeft de streek heel wat te bieden: een rijke cultuur en geschiedenis, fruit en daarvan afgeleide streekproducten, tradities, … Toch is deze streek nog niet zo bekend als locatie voor de vakantie. Wij gaan op ontdekking!

De uitvalsbasis van onze ontdekkingsreis is De Molenhoeve in ’s Gravenvoeren. Deze Molenhoeve werd rond 1800 gebouwd en bewoond door de eerste Gouverneur van Limburg: Baron Louis de Schiervel. Hierna werd het gebruikt als landbouwbedrijf en in 1990 maakte de familie Born – Halleux er een drie-sterren vakantiewoning van.

Het huis heeft 10 slaapkamers, waarvan 9 een eigen wastafel hebben. Tenzij de coronamaatregelen versoepeld worden, slaap je alleen of met mensen uit je bubbel op een kamer. Er zijn 4 douches en 5 toiletten. De keuken is volledig ingericht en er is één grote zit- en eetruimte. Buiten heb je een overdekt terras.

De Molenhoeve is ideaal gelegen in de rustigste en mooiste vallei van de Voerstreek. Het is een ideaal vakantieverblijf voor wie van stilte, rust en natuur houdt.
We trekken tijdens deze vakantie dan ook geregeld de natuur in.

Zo loopt er een natuurwandeling bij het Bezoekerscentrum van de Voerstreek van zo’n 4 km lang of bij Sint-Martens-Voeren kan je de langere Bronnenwandeling lopen. Deze wandeling werd in 2012 uitgeroepen tot de mooiste wandelroute van Vlaanderen en is ongeveer 9 km lang. We kunnen ook een wandeling in het thema van “De Das” maken.

In Sint-Pieters-Voeren staat de vroegere Kommanderij van de Teutoonse Orde. Het huidige kasteelcomplex heeft een groot park vol vijvers waar je omheen kan wandelen. Er is ook een forellenkwekerij aan verbonden, die bezocht kan worden. Of ga je liever een kijkje nemen in de slakkenkwekerij?

In een schitterend landschap kun je ook boerengolf ontdekken. In een 30 ha grote vallei is een boerengolfbaan aangelegd die voor iedereen toegankelijk is. Dit openluchtspel wordt gespeeld in een wei, tussen de koeien.

Het drielandenpunt is niet veraf en ook een bezoek waard. Of hou je er eerder van om één van de grote steden in de buurt te bezoeken? Denk maar aan Maastricht, Aken, Valkenburg, Luik, …

Een andere onbekende plek die zeker de moeite is om te bezoeken, is de Jezuïtenberg in Maastricht, één van de mooist bewerkte kalksteengroeven ter wereld.

Eén ding is zeker, jullie gaan genieten van ‘t mooiste plekje van de Voerstreek.

Praktisch

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18 jaar).
Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Periode

Deze vakantie is verplaatst naar maandag 13 tot en met vrijdag 17 september 2021 

Prijs

200 euro

Inbegrepen

  • Vervoer met een minibusje
  • Verblijf in De Molenhoeve
  • Eten: maaltijden worden samen zelf klaargemaakt
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden. Het programma kan variëren afhankelijk van de interesses van de groep, het weer, de coronamaatregelen, … 
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen

Vereiste conditie

Dit is een eerder actieve vakantie. We trekken de natuur in, maken een mooie wandeling of gaan op daguitstap. Een drukke dag schrikt jou niet af en een wandeling van ruim 2 uur is voor jou geen probleem? Dan kan je deelnemen aan deze reis!

Formule

Op deze vakantie maken jullie, samen met de vakantiemakers, zelf het eten klaar.

Locatie

Vakantiewoning De Molenhoeve
Altenbroek 2
3798 ‘s-Gravenvoeren

Aantal

Deze vakantie is voor 12 personen: 9 deelnemers en 3 vakantiemakers. Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen en van het al dan niet deelnemen van mensen uit dezelfde bubbel aan deze reis, kan dit aantal variëren.

Vervoer

Vertrek en aankomst op de “kiss and ride zone” aan het station van Hasselt. We verplaatsen ons met 2 minibusjes.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling, Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven