Vakanties 2021

Lekker Limburg

5 - 9 juli 2021

Hoeve Jadoul - Gingelom (Vorsen)

Over de vakantie

Limburgse vlaai, Haspengouwse gelei, Hasseltse jenever, Limburgse stroop, Hasseltse speculaas, grotchampignons uit Riemst, … Loopt het water je in de mond? Of, heb jij hier de mond vol van?

Zet dan zeker je tanden in deze vakantie!

Deze midweek in Haspengouw, staat in het teken van de Limburgse streekproducten. We ontdekken hoe en waar ze gekweekt en geproduceerd worden, we proeven (uiteraard) en gaan er zelf mee aan de slag in de keuken.

Onze uitvalsbasis voor deze vakantie is Hoeve Jadoul in Vorsen. Deze oude domaniale hoeve van de 15de eeuw, werd in 1800 terug herbouwd als gesloten hoeve met vierkante, gekasseide binnenkoer. De hoeve is nog steeds actief in de akkerbouw: bieten, gerst, tarwe, vlas, aardappelen, … Sinds 1987 hebben ze fruitboomgaarden: peren, appels en zoete kersen.

De hoeve is onderverdeeld in verschillende verblijven. Wij verblijven in het Appel- Peren- en Kersenverblijf. Elk verblijf heeft een eigen keuken ter beschikking en in totaal beschikken we over 9 slaapkamers. Iedere slaapkamer heeft een individuele badkamer met wastafel, wc, douche of bad en haardroger. Tenzij de coronamaatregelen versoepeld worden, slaap je alleen of met mensen uit je bubbel op een kamer.

Wat kan je zoal verwachten tijdens deze vakantie? We gaan op ontdekking in de regio: een rondleiding op het fruitbedrijf van het verblijf, een bezoek aan de fruitveiling of de stroopfabriek, een bezoek aan het Jenevermuseum in Hasselt, een bezoek aan een blauwe bessen plantage, een bezoek aan een schapenboerderij, … Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden.

Uiteraard gaan we zelf ook aan de slag met deze lekkere ingrediënten. Dit is een zelfkook vakantie, dus we maken samen ons eten klaar. Een lekkere barbecue kan niet ontbreken, net zoals het bakken van een fruitvlaai, het maken van lekkere pannenkoeken met Loonse stroop enzovoort.

Omdat de streek rond Vorsen meer te bieden heeft dan enkel lekkere streekproducten maken we ook tijd voor een wandeling, een stadsbezoek, een terrasje, …

Het belooft een boeiende en smakelijke midweek te worden!

Praktisch

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18 jaar).
Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Periode

Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juli 2021

Prijs

200 euro

Inbegrepen

  • Vervoer met een minibusje
  • Verblijf in Hoeve Jadoul
  • Eten: maaltijden worden samen zelf klaargemaakt
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden. Het programma kan variëren afhankelijk van de interesses van de groep, het weer, de coronamaatregelen, … 
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen

Vereiste conditie

Dit is een rustige vakantie. Je moet uiteraard, zoals voor al onze vakanties, wel mobiel zijn. Hiermee bedoelen we dat je minstens een halfuurtje kan stappen zonder moeite, want we gaan dagelijks op uitstap. Een stadsbezoek of een rondleiding door een gids is voor jou geen probleem. Je kan zelf gemakkelijk in en uit het minibusje stappen.

Formule

Dit is een zelfkook vakantie, in het teken van streekproducten. Er gaat dus uiteraard veel gekookt worden. Je moet geen keukenprins(es) zijn, maar als je niet graag in de keuken aan de slag gaat, kies je beter voor een andere vakantie.

Locatie

Hoeve Jadoul
Hoogstraat 34
3890 Vorsen

Aantal

Deze vakantie is voor 12 personen: 9 deelnemers en 3 vakantiemakers. Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen en van het al dan niet deelnemen van mensen uit dezelfde bubbel aan deze reis, kan dit aantal variëren.

Vervoer

Vertrek en aankomst op de “kiss and ride zone” aan het station van Hasselt. We verplaatsen ons met 2 minibusjes.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling,… Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven