Vakanties 2021

't Stad van op 't Water

27 - 30 juli 2021

Slaapschip Hannus - Antwerpen

Over de vakantie

Haal je matrozenpak uit de kast en smeer je zeemansbenen in. Je verblijft deze 4 dagen op slaapschip Hannus.

Sinds 2011 ligt de meer dan 100-jarige tjalk Hannus in de Antwerpse haven. Het schip was ooit een vrachtschip maar is nu ingericht als een sfeervol slaapschip en ligt in het bijzondere Bonapartedok.

Aan boord is een gezellige gemeenschappelijke ruimte en zijn er 11 slaapkamers, elk met een eigen wastafel met warm en koud stromend water. Tenzij de coronamaatregelen versoepeld worden, slaap je alleen of met mensen uit je eigen bubbel, op een kamer. De keuken heeft een 8 pits gasstel, oven, koelkast en koffiezetapparaat.

De Hannus ligt in het Bonapartedok. Dit is pal tegenover het Museum Aan de Stroom (MAS) en vlak bij het centrum van Antwerpen. Van hieruit is het ideaal om de stad Antwerpen te verkennen. Men ligt op een rustig plek maar wel dichtbij het bruisende centrum.

We reizen naar Antwerpen met de trein en ter plekke maken we gebruik van de tram om ons te verplaatsen. Elke morgen staat het ontbijt voor ons klaar. De andere maaltijden bereiden we zelf, samen. Vanuit deze prachtige uitvalsbasis verkennen we stad Antwerpen in al zijn facetten.

We bieden jullie tijdens de reis diverse activiteiten aan. Je heb natuurlijk altijd de keuze om zelfstandig iets anders te gaan doen. Waar denken wij zoal aan bij een verblijf in stad Antwerpen?

Een bezoek aan het MAS of één van de andere Antwerpse musea, een rondleiding onder de grond in de Antwerpse Ruien, een picknick in één van de mooie parken, een stadswandeling waarbij we zeker ook eens door de voetgangerstunnel passeren, een bezoek aan het strand van Sint-Anneke, shoppen, terrasjes, …

Uiteraard zullen we rekening moeten houden met de geldende coronamaatregelen tijdens de vakantie. Deze maatregelen en interesses van de deelnemers maken verschuivingen in het programma mogelijk.

Praktisch

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18 jaar).
Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Periode

Van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 juli 2021

Prijs

175 euro

Inbegrepen

  • Vervoer (trein en tram)
  • Verblijf op slaapschip Hannus
  • Eten
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden. Het programma kan variëren afhankelijk van de interesses van de groep, het weer, de coronamaatregelen, … 
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen

Vereiste conditie

Dit is een matig actieve vakantie. We verkennen de stad te voet, dus een hele dag stappen, slenteren en kuieren is voor jou geen probleem.

De bedden op het slaapschip zijn relatief krap. Je moet dus mobiel genoeg zijn om vlot in en uit deze bedden te kunnen stappen.

Formule

Het ontbijt wordt voorzien door de schipper, de overige maaltijden maken jullie, samen met de vakantiemakers, klaar. Dit zit inbegrepen in de deelnameprijs.

Locatie

Slaapschip Hannus
Bonapartedok
2000 Antwerpen

Aantal

Deze vakantie is voorzien voor 9 deelnemers en 3 vakantiemakers. Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen en van het al dan niet deelnemen van mensen uit dezelfde bubbel aan deze reis, kan dit aantal variëren.

Vervoer

Vertrek en aankomst Hasselt station. Verplaatsing met trein en tram.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling,… Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven