Vakanties 2021

Luxueus Limburg

2 - 6 augustus 2021

De Pastorie - Gors Opleeuw

Over de vakantie

In hartje Haspengouw, een fruitig en zacht glooiend landschap, ligt Gors-Opleeuw, één van Vlaanderens mooiste dorpen. Het is een plek waar je rust en natuur vindt, maar dat niet alleen!

Ook drie kastelen, een oude dorpsoven, een wijnboomgaard en de voormalige pastoorswoning die werd omgetoverd tot een sfeervol hotel: De Pastorie, de plek waar wij tijdens deze midweek zullen verblijven.

Al de (7) kamers zijn voor ons gereserveerd. Ze hebben een pas gerenoveerde badkamer met douche, één kamer heeft een bad. Alle kamers hebben een tv, er is gratis draadloos internet en handdoeken en lakens zijn aanwezig. Tenzij de coronamaatregelen versoepeld worden, slaap je alleen of met mensen uit je bubbel op een kamer.

We kunnen ook gebruik maken van de living, een gezellige gemeenschappelijke ruimte met een grote tafel. Hier zullen we elke ochtend en avond de knietjes onder tafel mogen schuiven en genieten van een lekker ontbijt en avondmaal. ’s Middags zorgen we voor een lunchpakket of een snelle hap, want we zullen meestal de hele dag op pad zijn.

Naast eten, kunnen we in de living ook gezellig onderuitzakken in de zetels, snuisteren in de fiets- en wandelkaarten die er ter beschikking zijn, een gezelschapsspel spelen,…

Overdag trekken we eropuit om de omgeving te ontdekken. En er is veel te ontdekken! Dat doen we onder andere door mooie wandelingen in de omgeving te maken. Zo is er de route ‘Grootloon’ waar we het doorkijkkerkje en andere landschapskunst tegenkomen, de greenspot ‘Vrijhern’ door de natuur rond de kluis of de landschapswandeling van ‘Alden Biesen’.

Maar er is niet alleen natuur te ontdekken, ook een aantal steden in de omgeving zijn de moeite waard voor een bezoekje: Tongeren met zijn Gallo-Romeins Museum en Begijnhof, Hasselt met zijn Japanse tuin en veel musea of maken jullie misschien graag de oversteek naar Maastricht?

Verder zorgen de landcommanderij in Alden Biesen en in de nabije omgeving de kastelen en wijndomeinen, … er voor dat deze vakantie veel te snel gedaan zal zijn!

Praktisch

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18 jaar).
Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Periode

Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 augustus 2021

Prijs

210 euro

Inbegrepen

  • Vervoer met een minibusje
  • Verblijf in De Pastorie
  • Eten
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden. Het programma kan variëren afhankelijk van de interesses van de groep, het weer, de coronamaatregelen, … 
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen

 Vereiste conditie

Dit is een redelijk actieve vakantie. Na het ontbijt trek je er een hele dag op uit om diverse activiteiten te gaan doen. Dit kan een stevige wandeling zijn (ruim 2 uur), een daguitstap naar een stad, een rondleiding in een museum,…

Formule

We verblijven in halfpension. ’s Middags maken jullie een lunchpakket voor een picknick of wordt er een kleine hap voorzien. Dit zit inbegrepen in de deelnameprijs.

Locatie

De Pastorie
Martinusstraat 34
3840 Gors

Aantal

Deze vakantie is voor 11 personen: 8 deelnemers en 3 vakantiemakers. Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen en het al dan niet deelnemen van mensen uit dezelfde bubbel, kan dit aantal variëren.

Vervoer

Vertrek en aankomst op de “kiss and ride zone” aan het station van Hasselt. We verplaatsen ons met 2 minibusjes.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling,… Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven