Vakanties 2021

Actief Ardennen Verkennen

6 - 10 september 2021

La Vilette - Buret (Houffalize)

Over de vakantie

Net als de vakantie “Waar in ’t Bronsgroen Eikenhout?” is dit een vakantie voor mensen die houden van een actieve reis met dagelijks een fietstocht of wandeling.

Van deze reis is de locatie echter geen geheim, jullie verblijven in vakantiehuis La Vilette in Buret.

Buret is een klein gehucht van Houffalize. En met klein bedoelen we: zo klein dat er geen straatnamen bestaan, enkel huisnummers. Het dorpje ligt op een heuvelkam, omringd door glooiende weilanden. Toch ben je binnen een kwartiertje in Houffalize. Het is de ideale locatie voor een gezellige vakantie in de natuur.

Vakantiehuis La Vilette vind je in een rustig straatje, aan de rand van het dorp. Vanuit de achtertuin kijk je uit op de omliggende weilanden. Het hoofdgebouw bestaat uit vijf gîtes onder een dak waarin totaal maximum 40 personen kunnen logeren. Daarnaast is er nog een bijgebouw voor 8 à 10 personen. Er is een gemeenschappelijke ruimte waar iedereen samen kan zitten. Zo geniet je van de groepssfeer én je privacy.

Tenzij de coronamaatregelen versoepeld worden, slaap je alleen of met mensen uit je eigen bubbel op een kamer. Je moet zelf lakens en handdoeken meenemen.

Elke gîte heeft zijn eigen keuken, zitkamer en badkamer. Daarnaast is er een grote semi-industriële keuken, waar jullie samen met de vakantiemakers dagelijks het eten bereiden. Mocht het door corona nodig zijn, kunnen jullie eventueel in jullie eigen gîte eten.

Daarnaast is er een sauna (betalend), wifi, gezelschapspelletjes, een volleybalnet, een was- en droogmachine (beide betalend) en zijn er veel wandel- en fietsroutes.

Aangezien dit een sportieve vakantie is, zullen jullie ongetwijfeld gebruik kunnen maken van de aanwezige fiets- en wandelroutes. Deze activiteit zal namelijk elke dag op de planning staan.

Houffalize is de ideale streek om te wandelen, stadjes en dorpjes ontdekken, kajakken, eten, mountainbiken, … Er loopt in de omgeving een geasfalteerd fietspad over een oude spoorlijn waar het heel aangenaam fietsen is. Houffalize is gelegen aan de rivier de Ourthe in het uitgestrekte Natuurpark van de Twee Ourthes, ook ideaal voor een mooie wandeling dus.

Naast wandelen en fietsen zullen er ook andere activiteiten gepland worden, denk bijvoorbeeld aan een kwis, zang- of kaartavond, …

Dus als jij op zoek bent naar een actieve en gezellige vakantie, heb je ze gevonden!

Praktisch

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18 jaar).
Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Periode

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 september 2021

Prijs

180 euro

Inbegrepen

  • Vervoer met reisbus De Zigeuner
  • Verblijf in La Vilette
  • Eten
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden. Het programma kan variëren afhankelijk van de interesses van de groep, het weer, de coronamaatregelen, … 
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen

Vereiste conditie

Dit is een heel actieve en sportieve vakantie. Dagelijks wordt er een stevige wandeling of fietstocht gemaakt. Er worden daarnaast ook enkele andere activiteiten voorzien maar het accent ligt op fietsen en wandelen.

Formule

Dit is een zelfkook vakantie. Jullie maken dagelijks, samen met de vakantiemakers, het eten klaar.

Locatie

La Vilette
Buret 98
6661 Buret

Aantal

Deze vakantie is voorzien voor 20 deelnemers en ongeveer 10 vakantiemakers. Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen, kan dit aantal variëren.

Vervoer

Vertrek en aankomst aan de burelen van De Zigeuner (station Diepenbeek). We verplaatsen ons met een reisbus met aanhangwagen voor fietsen. Als je tijdens deze vakantie wil fietsen, neem je dus je eigen fiets mee.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling,… Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven